Tryck på bilden för att förstora den

Flowserve NAF utvald som leverantör till Klabins nya massabruk i Brasilien

NAF AB utvald som leverantör av regler- och automatiserade on/off-ventiler till Klabin's nya stora massabruk i Brasilien.

LINKÖPING, 9:e april, 2015- NAF AB, sedan 2002 en del av Flowserve Corporation, har blivit utsedd som huvudleverantör av samtliga kulsektorventiler, kulventiler och vridspjällsventiler för Klabin’s nya stora massabruk (Projekt Puma) i staden Ortigueira, i södra Brasilien. Totalt mer än 1500 regler- och automatiserad on/off-ventiler levereras från Flowserve NAF i Linköping i samarbete med Flowserve i Brasilien. Flertalet order bokades under fjärde kvartalet 2014.

Klabin är en av världens största producenter av förpackningar av papper och exporterar till mer än 60 länder. Det nya bruket kommer att ha en årlig produktionskapacitet på 1,5 miljoner ton massa, varav 1,1 miljoner ton är kortfibrig massa (eukalyptus) för användning i en mängd olika typer av papper. 400 tusen ton är långfibrig massa (tall), varav en del kommer att vara omvandlas till s.k. fluffmassa. Fluffmassa används till en mängd olika typer av absorberande produkter såsom t.ex. blöjor.

”Vi är naturligtvis otroligt glada över att vi blivit utvalda som huvudleverantör till ytterligare ett stort nytt massabruk i Brasilien”, säger Peter Ekström, General Manager för Flowserve NAF i Linköping.

Puma Projektet är det tredje stora projektet i Brasilien under de senaste sju åren där Flowserve NAF har levererat samtliga kritiska regler- och on/off ventiler. För att ge bästa möjliga service till sina kunder i de två första bruken, öppnade Flowserve ett servicecenter i Três Lagoas under 2010. För Puma Projektet blev Flowserve utvalt pga sin historia av att leverera högpresterande och pålitliga produkter och dess åtagande att erbjuda stark support på plats under konstruktion och igångkörning.

”Tillförlitligheten och prestandan hos NAF’s regler- och automatiserad on/off-ventiler i kombination med vår lokala servicekapacitet hjälper våra kunder att köra sina massabruk säkert och effektivt”, säger Bill Brown, vice president och General Manager för Flowserve’s Kemi-sektor. ”Från vårt service-center (QRC) i Três Lagoas, erbjuder vi även lokal service till våra kunder som skydd för sina investeringar under ventilernas hela livslängd”.

Ventilerna kommer att levereras under 2015